Friidrott Nyheter

Tillbaka

Alla tiders Kalevaspel för AKILLES

av Lars Fagerholm den 24.07.2018
(läst av 317 besökare)

Sara dubblerar, med rekord på 800 m

Kalevaspelen i Jyväskylä blev framgångsrika för Akilles, med 3 medaljer och 2 poängplaceringar som slutsaldo. 7 Akilleiter var i elden under veckoslutet. Sara upprepade sin dubbelseger från ifjol genom att segra på 800 m och på 1500 m. 1500m blev en kamp mellan Sara och Kristina Mäki, men då upploppet började var det en överlägsen Sara som löpte i mål som finsk mästare på tiden 4.27.22. På 800 m imponerade Sara med mycket stark löpning, och loppet som höll god fart förde Sara till en komfortabel seger, på ett nytt fint personligt rekord (2.02.14), Akilles rekord, och en tid som kvalificerar Sara också på 800 m i kommande EM i Berlin.
Viktor Kantele jagade i Jyväskylä sin andra FM medalj i herrklassen och lyckades med bravaden att fögylla fjolårets brons till silver i år. I den lätta motvinden på Harju stadion löpte Viktor in som tvåa efter omöjliga Elmo Lakka. Viktors tid stanna på årsbästa 14.30. Nut tas siktet på kommande FM i 22 årsklassen och där skall tiden pressas under 14 sekunder.
Jonni Blomqvist går nu från klarhet till klarhet och lyckades i Kalevalaspelen löpa sitt hittills bästa lopp på 400 m häck. En jämnstark och hel prestation resulterade i ett fint nytt personligt rekord, 52.63, och en 5 plats i finalen. Tiden är ett nytt klubbrekord. Det tidigare rekordet innehades av Viktor Kantele och löd 52.76.
Victor Fagerholm gjorde sin första 10-kamp i Kalevaspelen. Med 4 personliga rekord, och 7 årsbästaresultat i serien kom Victor in på en 8'e plats i slutprotokollet med ny rekord poängen 6171.
Amanda Liljendal deltog i damernas 7-kamp. Efter vårens skadeproblem gjorde nu Amanda en hel kamp och stannade 200 poäng från sin fina rekordserie från ifjol (5096). Med poängen 4897 kom Amanda in på en 13 plats i kampen.
Isac Wedenberg debuterade i Kalevaspelen med ett lopp på 200m. I den svaga motvinden löpte Isac i sitt heat i mål på tiden 22.53, en fin erfarenhet starkare med sikte på junior FM i augusti.


 

Foto 2017


Viktor Kantele


Sara Kuivisto

 


Willem Kajander

Niklas Tallqvist

Emmy Ollas

Henrik Illman

Ida Henricson

Katri Erkkilä

Max Tallqvist

Sebastian Lundqvist

Lauri Tuomilehto

Jonni Blomqvist

Amanda Liljendal

Jenna Sorvari

Henri Puumalainen

Isabel Nieminen

Jesse Sorvari

Noora Juslin

Sandra Johansson

Sandra Liljendal

Daniel Niva

Emilia Anttila

Akilles Friidrott Facebook
 SFI Friidrott Facebook


Sporttiklinikka