Kauden alku lähestyy !

Valmistelut ensi kautta varten ovat käynnissä eteenkin nyt harjoituspelien suhteen. Tämä hankaloitui tänä vuonna siitä että Söderkullan kenttä ei ole talvikäytössä.

Harjoitusten alkamispäivä siirtyy käytännön syistä viikolla eteenpäin ja aloituspäivä on ke 16.01.19 !

Johan Britschgi 4.1.2019

 

Edustusjoukkue jatkaakin nelosesssa!

Akilleen edustusjoukkue jatkakin nelosessa.Ilmoitus peruutuspaikasta tuli pari viikkoa sitten eli juuri ennen syksyn ensimmäistä palaveria ja tieto otetiin joukkueessa ilolla vastaan. 

Uusi tilanne asettaa tietysti uudet haasteet mm joukkueen kokoamisessa ja palaverin perusteella  into ottaa haaste vastaan oli ilmeisen positiivinen. Tippuminen vitoseen vaikeutti ymmärrettävästi ryhmän kokoamista mutta nyt tilanne on muuttunut. Neuvotteluja käydään muutaman tasokkaan pelaajan kanssa ja mahdollisuudet  niitten onnistumiseen ovat hyvät.Jos lopputulos on myönteinen ensi vuoden edustusjoukkue voi olla paras vuosiin. Saimme tavallaan ylimääräisen mahdollisuuden toiminnan tehostamiseksi ja tästä on pyrittävä saamaan kaikki mahdollinen irti. Ryhmä ei ole vielä valmis ja uusia motivoituneita pelaajia mahtuu varmasti mukaan. Harjoitukset alkavat  ke 09.01.19  ja tammikuun aikana pitäisi selvitä millä ryhmällä ja minkälaisin tavoittein lähdemme kauteen 2019. Hyvässä tapauksessa voimme taistella jopa lohkomme kärkipäässä !

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan niin tekstaa tietosi  040-5542713 niin otan yhteyttä. 

Johan Britschgi 11.12.2018

 

 

Uusi kausi - uusi mahdollisuus

Akilleen edustusjoukkueen kaksi edellistä - ja varsinkin viime kausi - ovat olleet varsin haastavat. Joukkueen rakentamin yhtenäiseksi ei ole onnistunut ja pelin taso on sen mukaan vaihdellut laidasta laitaan ollen etupäässä heikko. Kestävä pysyvä pelaamisen malli on puuttunut ja tämä johti sitten lopuksi tippumiseen vitoseen !

Tämä on sinänsä harmillista mutta antaa samalla oivan tilaisuuden saattaa toiminta järjestykseen ja mahdollisuuden rakentaa yhdessä toimiva selkeän pelitavan omaksuva joukkue jonka yhteinen tavoite olisi nousu takaisin neloseen. Tätä mahdollisuutta uuteen alkuun ei nyt saisi tuhlata.

Ensi vuoden ryhmä on vielä auki. Suurin osa vanhoista pelaajista jatkavat uransa.Osa nuoremmista pääsevät armeijasta vuodenvaihteessa ja osa vasta kesällä joten hyvin monella  tulevaisuus on vielä auki.

Lauantaina 01.12.18 kl.12.00 pidetään Kokonhallissa kokous jossa keskustellaan kaudesta 2019 ja toive on että kaikki  viime kaudella mukana olleet pelaajat tulisivat paikalle ! uusiakin Akilleen toiminnasta kiinnostuneet ovat myöskin tervetulleita. Tarkoitus on näin saada hyvä alku tulevalle kaudelle ja tavoitteet selkeiksi niin että päästään tekemään alusta lähtien hyvää työtä !

Harjoitukset alkavat sitten ke 09.01 2019 kl.o. 20.30 Kokonniemen talvikentällä ja alussa vain keskiviikkoisin !

Ota yhteyttä jos on kysyttävää ! Johan Britschgi  040-5542713 tekstiviestillä niin soitan takaisin heti kun ehdin !

 

Kausi 2018  alkamassa epävarmoissa tunnelmissa.

Valmistautuminen tulevaan kauteen ei ole sujunut toivotulla tavalla. Syy tähän on poikkeuksellinen talvi joka on johtanut siihen että harjoituspelejä on peruuntunut eikä niitä ole saatu näin ollen riittävästi pelattua. Lisäksi harjoitusvuorojakin on samasta syystä jäänyt väliin. Harjoituksissa on käynyt  paljon uusia nuoria pelaajia joitten kartoitus on vähäisten pelien takia jäänyt myöskin puolitiehen.

Henki harjoituksissa ja harjoituspeleissäkin on kuitenkin ollut hyvä ja tämä antaa toiveita kautta ajatellen.

Ensimmäinen sarjapeli on torstaina 19.04  kl.o 19.30 Myllymäen tekonurmella. Vastassa ilmeisesti tulevan sarjan kärkipään joukkue JäPS/47 joten maltillisin odotuksin ja nöyrällä asenteella  lähdetään liikkeelle.Ja asiahan  ei parane sillä että joukkueen kapteeni joutuu työmatkan takia jättämään ensimmäisen pelin väliin.Kaikki muu kun tappio olisi meille iloinen yllätys !

Nyt kenttäolosuhteen Porvoossa ovat taas paremmat ja pääsemme isollekin kentälle. Toivottavasti oikea rytmi ja pelituntuma sitä mukaan löytyy. Edellytykset siihen ovat joka tapauksessa olemassa.

Lopullinen kauden 2018 ryhmä on vielä loppusilausta vailla joten tähän palataan myöhemmin.

Harjoitusvuorot ( kunnes nurmikentät avataan )

Ma 20.30   Kokonniemen talvikenttä  ( kokoont. jäähallin pukukoppi 20.15 )

Ke  20.30   Myllymäen tekonurmi         ( kokoont. 20.15 )

 

Harjoituskausi hyvässä vauhdissa.

Edustusjoukkueen kausi on nyt lähtenyt  lupaavasti käyntiin. Flunssaallosta huolimatta ryhmä on pysynyt riittävän isona niin että järkeviin harjoituksiin on ollut mahdollisuuksia. Ensi kauden pelaajatkin alkavat olla selvillä joskin muutaman kanssa neuvottelut ovat vielä kesken. Nyt on tarkoitus kehittää pelikuvioita siten että olemme kauden alkaessa 19.04 Myllymäen tekonurmella viime vuotta valmiimpia taistoon. Samantyyppinen alkukauden katastrofi ei saa toistua - sen on joukkue keskenään päättänyt ja sen eteen teemme työtä vähän erilaisella ohjelmalla ja paljon paremmalla asenteella kun kaudella 2017.Yksilöinä emme pysty hirveästi vuodessa kehittymään mutta joukkueena sitäkin enemmän ja sitä silmällä pitäen kausi on suunniteltu.

Mainittakoon vielä että seuran valmennuspäällikkö Johan Lönnqvist on  lupautunut  mukaan valmennushommiin keväästä eteenpäin. Tämä on varmasti sekä harjoitusten laadun että pelaajien motivoinnin suhteen erinomaisen positiivinen asia.

 

Harjoitusvuorot : Maanantaina 20.30-22.00   Kokonniemen talvikenttä

                           Keskiviikko 20.30-22.00   Kokonniemen talvikenttä  ( 19.03.18 lähtien )

 

                                Harjoituspelit :

                                Grankulla IFK U23  - Akilles      18.02.18   18.30

                                Kyle ( Kotka )  - Akilles               21.03.18   19.00

                               Akilles  - EBK                                 04.04.18   20.00  ( Myllymäki )

                               Akilles -  SV                                   11.04.18    20.00  ( Myllymäki )

Johan Britschgi

15.2.2018

Edustusjoukkueen valmistelut kaudelle 2018 ovat alkaneet.

Sunnuntaina 10.12.18  pidimme Kokonhallilla kokouksen jossa edustusjoukkueen tulevan kauden suuntaviivoista pääosin sovittiin pelaajien kanssa.Osanotto oli ilahduttavan suuri ja selvisi että suurin osa viime vuoden runkopelaajista tulevat jatkamaan myöski 2018. Ryhmä vaikuttaa olevan sopivan laaja ja mukana olleet pelaajat tuntuvat sitoutuvan ensi kauteen hyvin. Muutaman tärkeän pelaajan kohdalle tilanne on vielä jatkamisen osalta työn ja opiskelujen takia epävarma mutta tilanne näyttää kaikenkaikkiaan varsin hyvältä.II-joukkue lopetti toimintansa kauteen 2017 joten tästä saamme sitoutuneimmat pelaajat  nyt säännöllisesti  mukaan edustusjoukkueen harjoituksiin ja peleihin.

Harjoitukset alkavat Kokonniemen talvikentällä keskiviikkona 17.01.18 jolloin kokoonnumme kl.o 20.15 jäähallin pukukopissa !

Valitettavasti Söderkullan tekonurmi ,missä olemme perinteisesti pelanneet talven harjoitusottelumme, on tänä talvena suljettu joten harjoitusottelut pitää nyt yrittää järjestää muulla tavalla. Jos löytyy harjotuspeleistä kiinnostuneita joukkueita niin ottakaa mielellään yhteyttä allekirjoittaneeseen ( 040-5542713 tai johan.britschgi@loviisa.fi ) ja samaan osoitteesen voit myöskin ottaa yhteyttä jos olet kiinnostunut toiminnastamme kaudella 2018. Motivoituneita pelaajia mahtuu aina ryhmään mukaan.

 

Johan Britschgi

15.12.2017

 

Takana hankala kausi - paikka nelosessa kuitenkin pelastui !

 

Akilleen edustusjoukkueella on takan hyvin haasteellinen ja työntäyteinen  pettymyksiä täynnä ollut kausi 2017. Työtä ja ongelmia on riittänyt siinä määrin että kotisivutkin ovat jääneet päivittämättä. Paikka nelosessa saatiin kuitenkin säilytettyä kohtalaisen syyskierroksen ansiosta ja tämä oli äärettömän tärkeää ajatellen tulevaa kautta.

Kuten niin monessa seurassa nuorten pelaajien sisäänajo aikuisten joukkueeseen osoittautui eri syistä odotettua hankalammaksi ja rehellisesti sanottuna hanke käytännössä  epäonnistui. Harmi ! . Kun lisäksi edellisen kauden runkopelaajista merkitsevä osa kärsi pitkistä loukkaantumisista ja muista esteistä etenkin kevätkaudella niin pakka oli valmiiksi sekava ja kunnon valmennuksellista otetta oli hankalaa saada ja tulokset olivat sen mukaiset.Seuran II-joukkueellakin oli pelaajien sitoutumisen suhteen ongelmia ja välillä pelaajapulaa joten tämäkin heijastui ja vaikeutti yhteistyötä. Syyskierroksella saatiin taas mukaan runkopelaajia ja toimintatapoja yksinkertaistamalla peli lähti vähintäin kohtuullisesti kulkemaan. Sitouduttiin taas paremmin toimintaan ja tulosten myötä peli-ilokin palasi. Valmennuksellisesti olisi jälkiviisaana pitänyt ehkä reagoida tilanteeseen aikaisemmin ja päättäväisemmin.

Kun paikka nelosessa työn ja tuskan kautta varmistui on aika rakentaa joukkue kaudelle 2018 ja tässä viime syksyn runko en eriomainen lähtökohta. Jos nämä pelaajat saadaan sitoutumaan kaudeksi 2018  ( ja alustavasti näyttääkin siltä ) ja sen lisäksi muutama "vahvistus" niin saumat hyvälle kaudelle ovat olemassa. Pyrkimyksenä olisikin  saada jalkeille kaikkien aikojen edustusjoukkue pääosin pelaajista jotka ovat joskus aikaisemminkin pelanneet Akilleksen väreissä. Teemme työtä tämän eteen mutta työ on vielä kesken !

Joukkueesen mahtuu aina uusiakin pelaajia jos vain intoa ja sitoutumiskykyä riittää joten jos olet kiinnostunut niin ota yhteyttä tekstiviestillä 040-5542713 niin soitan perään !

 

Johan Britschgi  / yhdyshenkilö 

25.10.2017